Alueelliset puutarhakurssit 2020

Ilmaiset alueelliset puutarhakurssit viljelijöille

Viime kesänä liitto järjesti jäsenetuna kahdeksan alueellista puutarhakurssia, jotka saivat runsaasti kiitosta. Alueellista kurssitoimintaa on tarjolla myös tänä vuonna. ’Alueellinen’ on määritelty maakuntakohtaiseksi.

Mitä ja missä?

Kullakin alueella järjestetään yksi kurssi, joka tukee kestävää kehitystä. Ehdolla on viisi aihetta, joista alueen jäsenyhdistykset päättävät yhdessä mikä tarjolla olevista aihevaihtoehdoista ko. alueella toteutetaan.

Kurssit pidetään ensisijaisesti maakunnassa sijaitsevalla siirtolapuutarha-alueella, jolla on mahdollisuus tarjota tarvittavat tilat kurssia varten. Jos maakunnassa ei ole sellaista siirtolapuutarha-aluetta, jonka omissa tiloissa kurssi voidaan järjestää, voidaan koulutus pitää kohtuuhintaisessa ulkopuolisen tarjoamassa tilassa.

Paikkakuntakohtainen lista eri alueiden kurssien aiheista, päivämääristä ja kurssipaikoista päivitetään tälle sivulle sitä mukaan, kun ne vahvistuvat. Kurssin kesto on kolmisen tuntia.

Osallistuminen kurssille ei edellytä, että on viljelijä järjestävässä siirtolapuutarhassa tai ko. maantieteellisellä alueella, vaan kaikki kurssit ovat avoimia kaikille jäsenyhdistysten viljelijöille.

Opettaja

Kurssien opettajana toimii Leena Luoto. Leena on biologi, jolle kasvit ovat työ ja harrastus. Leena on myös tietokirjailija, ötökkatieto.fi -sivuston äiti, suositun Facebook-ryhmän ’Puutarhan parhaaksi’ perustaja ja ylläpitäjä sekä mm. radiosta ja tv:stä tuttu asiantuntija. Leena on myös oman lehtemme ’Kysymyksiä palstalta’ -asiantuntija sekä monille tuttu luennoitsija kahden edellisen vuoden alueellisilta kursseilta. 

Leena ja Heikki Luodon uusi kirja 'Puutarhan parhaaksi - Suuri puutarhakirja' on ilmestynyt keväällä 2020

Mitä maksaa?

Liitto kustantaa kurssin jäsenyhdistystensä viljelijöille jäsenetuna. Osallistuminen on siis ilmaista, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumiset ensisijaisesti liittoon.  Viljelijät voivat halutessaan osallistua useammalle kurssille.