Porvoon uusi siirtolapuutarha toteutuu

28.6.2018

Seitsemän vuoden odotus on palkittu. Valitusten takia Porvoon siirtolapuutarhahanke on viivästynyt, mutta koska valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen ei pydetty, on uuden siirtolapuutarha-alueen asemakaava nyt tullut voimaan.

Vuonna 2011 syksyllä kaksi palstaviljelijää vaihtoivat keskenään pari sanaa siirtolapuutarhasta Porvooseen ja siitä pyörä lähti pyörimään. Syntyi siirtolapuutarhayhdistys, POPS (Porvoon Perinteinen Siirtolapuutarha ry), jonka yhteinen tavoite on perustaa Porvooseen siirtolapuutarha ja rakentaa linkki liki sadan vuoden taakse, jolloin Suomen ihan ensimmäinen siirtolapuutarha perustettiin kaupunkiin vuonna 1915.

POPSin siirtolapuutarha perustetaan Veckjärven rannalle, 3,5 km Porvoon keskustasta. Alueelle tulee 60 mökkipalstaa, kooltaan noin 250-450 m2. Yhdistyksen jäsenten ei tarvitse olla porvoolaisia. 

Korostamalla sanaa ’perinteinen’ yhdistyksen toiminta nojaa niihin satavuotisiin perinteisiin, joihin siirtolapuutarha–aate on perustunut jo useiden sukupolvien ajan. Näistä perinteistä ammentavat siirtolapuutarhat ovat maankäytöllisesti ja ympäristönsuojelullisesti kestävän kehityksen periaatteet ihanteellisella tavalla toteuttavaa vapaa-ajan asumista ja harrastustoimintaa.

Lisätiedot: info@pops.fi

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistys Facebookissa