Siirtolapuutarha-lehti

Aikakausmedia Ajankuva 2021

 

 

Lehden toimitus

Päätoimittaja: Pertti Laitila

Toimittaja: Pirjoliisa Laurén

Lehden sähköpostiosoite: siirtolapuutarhalehti@gmail.com


Tilaa lehti

Tilaa sähköinen näköislehti korvaamaan paperilehden

Osoitteenmuutos

Mediakortti


 

Siirtolapuutarha on Aikakausmedian jäsen.

 

Vuonna 1935 perustetulla Siirtolapuutarha-lehdellä on alusta asti ollut tärkeä rooli sekä tiedotuskanavana että yhteisöllisyyden luojana. Viisi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden teemanumeroissa valotetaan siirtolapuutarhatoimintaa monesta eri näkökulmasta. Lehti nostaa myös esiin ajankohtaisia aiheita, jotka ovat sopusoinnussa siirtolapuutarha-aatteen kanssa.

Lehdessä Terapiapalstaa pitää Pirkko Lahti - eläkkeellä oleva siirtolapuutarha-palstan omistaja, joka on ollut elämänsä mielenterveystyössä tavalla tai toisella ja toimii alalla edelleen.

Biologi Leena Luoto vastaa lehden Kysymyksiä palstalle lähetettyihin kysymyksiin. Hän hoiti puutarhaa aluksi äidin opein, mutta kasvi- ja puutarhatieteen opiskelu sekä monipuoliset työtehtävät kasvisten parissa ovat tuoneet lisävalaistusta alaan. Nyt hän jakaa puutarha-alan tietoa ja harrastuksen iloa sekä alalle aikoville että vanhoille konkareille ja innokkaille harrastajille.

Lehden painosmäärä on 4 000. Lukijakunnassa korostuu siirtola- ja ryhmäpuutarhaviljelijät. Lukijoita ovat myös muut aiheesta kiinnostuneet yksityishenkilöt, puutarha-alan opiskelijat, kirjastojen lehtilukusalien kävijät sekä useat viranomaistahot. 

Tutustu tuoreimman numeron sisältöön tästä.

Siirtolapuutarha-lehden aikataulut 2022

NroKirjoitusten tekstit toimitukselle
(siirtolapuutarhalehti@gmail.com)
Ilmestymisvko
1/202216.1.2022vko 9 (maaliskuu)
2/202214.3.2022vko 18 (toukokuu)
3/202221.5.2022vko 27 (heinäkuu)
4/20226.8.2022vko 38 (syyskuu)
5/202216.10.2022vko 48 (joulukuu)

 

Palstoilla tapahtuu -kirjoitukset

Aineisto lähetetään osoitteeseen siirtolapuutarhalehti@gmail.com

Tulossa olevista kirjoituksista tulee ilmoittaa toimitukselle hyvissä ajoin ennen tekstien aineistopäivää, jotta kirjoituksille voidaan varata tila lehdessä.

Siirtolapuutarha voitti Aikakausmedian Editkilpailussa vuoden 2020 ammatti- ja järjestölehtien sarjan.

Perustelut:

"Lehden toimituksella on selkeästi syvä ymmärrys omasta kohdeyleisöstä, sen kehityksestä ja tarpeista. Vuonna 2020 uudistunut lehti on sisällöltään ja taitoltaan lukijoidensa näköinen; se on monipuolisesti ajankohtainen, asiantunteva ja sisältää paljon hyödyllistä tietoa. Lehden yleisilme on paperia ja käytettyjä kasvivärejä myöten on brändiä tukeva. Tehdyillä muutoksilla on huomioitu uuden, nuoremman lukijakunnan kiinnostus siirtolapuutarhamaailmaan."