Alueelliset puutarhakurssit 2019

Leena Luoto Lahden Kotiniemen siirtolapuutarhassa 27.5.2018

Ilmaiset alueelliset puutarhakurssit viljelijöille

Viime kesänä liitto järjesti jäsenetuna seitsemän alueellista puutarhakurssia, jotka saivat runsaasti kiitosta. Alueellinen kurssitoiminta jatkuu tänäkin vuonna. ’Alueellinen’ on määritelty maakuntakohtaiseksi.

Mitä ja missä?

Kullakin alueella järjestetään yksi kurssi, jonka aihe on yhteensopiva liiton vuoden 2019 teeman ’Yhdessä luonnollisesti’ kanssa. Ehdolla on neljä aihetta, joista alueen  jäsenyhdistykset päättävät yhdessä mikä tarjolla olevista aihevaihtoehdoista ko. alueella toteutetaan.

Kurssit pidetään ensisijaisesti maakunnassa sijaitsevalla siirtolapuutarha-alueella, jolla on mahdollisuus tarjota tarvittavat tilat kurssia varten. Jos maakunnassa ei ole sellaista siirtolapuutarha-aluetta, jonka omissa tiloissa kurssi voidaan järjestää, voidaan koulutus pitää kohtuuhintaisessa ulkopuolisen tarjoamassa tilassa.

Paikkakuntakohtainen lista eri alueiden kurssien aiheista, päivämääristä ja kurssipaikoista päivitetään tälle sivulle sitä mukaan, kun ne vahvistuvat.

Osallistuminen kurssille ei edellytä, että on viljelijä järjestävässä siirtolapuutarhassa tai ko. maantieteellisellä alueella, vaan kaikki kurssit ovat avoimia kaikille jäsenyhdistysten viljelijöille.

Opettaja

Kurssien opettajana toimii Leena Luoto. Leena on biologi, jolle kasvit ovat työ ja harrastus. Leena on myös tietokirjailija, ötökkatieto.fi -sivuston äiti, suositun Facebook-ryhmän ’Puutarhan parhaaksi’ perustaja ja ylläpitäjä sekä mm. radiosta ja tv:stä tuttu asiantuntija. Leena on myös oman lehtemme ’Kysymyksiä palstalta’ -asiantuntija sekä monille tuttu luennoitsija kahden edellisen vuoden alueellisilta kursseilta. 

Mitä maksaa?

Liitto kustantaa kurssin jäsenyhdistystensä viljelijöille jäsenetuna. Osallistuminen on siis ilmaista, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumiset ensisijaisesti liittoon - kullekin kurssille on oma ilmoittautumislomakkeensa. Viljelijät voivat halutessaan osallistua useammalle kurssille.

Kurssille ovat tervetulleita myös ei-jäsenyhdistysten siirtolapuutarhaviljelijät sekä mahdolliset muut aiheesta kiinnostuneet henkilöt. Ulkopuolisille kurssimaksu on 20 euroa/henkilö. Kurssimaksu laskutetaan ennen kurssia.