Puutarhanhoidon kurssi Lepaalla 2023

'Lepaan Mamselli' - kuva: Anne Mattsson

Kurssipalautetta:

”Kokonaisuudessaan loistava kurssi. Lämpimät terveiset liitolle ja kiitos tästä kurssin järjestämisestä. <3

"Suuret kiitokset opettajille ja Suomen Siirtolapuutarhaliitolle hyvästä opetuksesta. Opettajat olivat ammattitaitoisia. Pidettiin hyödyllisiä opiskeluhetkiä."

”Todella hyvä kurssi! Tämä olisi pitänyt käydä jo vuosia sitten. Sain kurssilta paljon vinkkejä ja ideoitakin se poiki. Toivottavasti tulee hyvä kesä, jotta ehdin toteuttaa ne kaikki. :)”

”Kaikenkaikkiaan innostava ja uutta tietoa kasveista."

"Tämä oli ihana; ryhmät + majoitus <3 ruoka <3 "

Aika:              ma 17.4. - pe 21.4.2023

 

Paikka:          Hämeen ammatti-instituutti, Lepaa

                        osoite: Lepaantie 129, 14160 Lepaa

 

Siirtolapuutarhaliiton perinteisiä Lepaan kursseja on järjestetty vuosina 1949-2019 ja 2022-. Vuosien saatossa kursseilla on saanut oppinsa jo reilusti toista tuhatta viljelijää. Nyt on tarjolla oppimismahdollisuus 20 viljelijälle. 

Tule Sinäkin!

 

Mitä?

Kurssin opetus perustuu luentoihin, keskusteluihin ja leikkausharjoituksiin puutarhassa. Lepaan ammattitaitoiset opettajat käsittelevät monipuolisesti mm. hyöty- ja koristekasveja sekä kasvitauteja ja tuholaisia. Kurssilla on myös oiva tilaisuus tutustua viljelijöihin muista siirtolapuutarhoista.

Kurssi alkaa maanantaina klo 10:00 ja päättyy perjantaina lounaan jälkeen. 

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu liiton jäsenyhdistysten siirtolapuutarhureille, joilla on jo hieman kokemusta viljelystä. Myös liiton kannatusjäsenet voivat osallistua kurssille omakustannushintaan. 

Kurssille mahtuu 20 osallistujaa, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Jos ilmoittautumisajan päätyttyä on tilaa, voidaan kurssille hyväksyä myös muutama siirtolapuutarhuri sellaisista yhdistyksistä, jotka eivät ole liiton jäseniä. Ns. ulkopuolisten on kuitenkin odotettava osallistumisen vahvistumista siihen asti, kunnes ilmoittautumisaika päättyy. Ulkopuolisilta veloitetaan omakustannushinta.

Listan liiton jäsenyhdistyksistä löydät täältä.

Mitä maksaa?

Jäsenetuna liitto tukee taloudellisesti jäsenyhdistystensä viljelijöiden osallistumista, ja osallistumismaksu on 200 euroa. Kannatusjäsenille ja ei-jäsenyhdistysten viljelijöille kurssin osallistumismaksu on omakustannushinta 400 euroa. Osallistumismaksu veloitetaan ennen kurssia.

Hintaan sisältyy:

  • Opetus ja kurssilla jaettava materiaali
  • Oppilaitosmajoitus 2 hengen huoneissa (omat liinavaatteet)
  • Täysihoito (aamiainen, lounas ja päivällinen)
  • Liiton kakkukahvitilaisuus
  • Kurssilaisten saunailta

HUOM: Lepaalla työn alla olevien majoitustilojen remonttien takia vuoden 2023 kurssilla ei ole mahdollisuutta majoitukseen yhden hengen huoneissa.

Ilmoittautuminen

Sitovat kirjalliset ilmoittautumiset 5.2.2023 mennessä liiton nettisivulla olevalla ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittautumisaika on päättynyt. Kurssille mahtuu vielä muutama osallistuja. Jos haluat osallistua, niin lähetä sähköpostiviesti liiton toimistoon (info@siirtolapuutarhaliitto.fi) - kiitos.

Kurssille hyväksytyt saavat sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen vahvistuksen sekä maaliskuun alkupuolella kurssikirjeen ja laskun osallistumismaksustaan. 

Tervetuloa mukaan siirtolapuutarhureille räätälöidylle antoisalle kurssille Lepaan kauniisiin maisemiin!

 

 

 

 

 

 

 

Siirtolapuutarhaliiton jäsen-yhdistysten viljelijöille on tarjolla mm. koulutusta. Tietoa liiton kaikista jäseneduista saat täältä