Puutarhakävelyt 2023

Tervetuloa mukaan!

Liiton jäsenetuna tarjoama alueellinen toiminta toteutetaan tänäkin vuonna suuren suosion saaneilla puutarhakävelyillä siirtolapuutarhoissa.

Kävelyjä on tarjolla 20 ja kun vain kaksi kävelyä on toteutumatta, on osallistujia ollut yli 400. Kivaa ja opettavasta oli ollut! Kuvamuistoja kesän kävelyiltä löydät yllä olevasta kuvagalleriasta. Lämmin kiitos kuvaajille!

 

Kävelyjen opas

Kävelyjen asiantuntevana oppaana toimii monelle jo tutut Leena ja Heikki Luoto.

Mitä?

Kävelyyn on syytä varata aikaa noin 2 tuntia.

Kävelyjen pääteema on 'Siirtolapuutarhat monimuotoisuuden vaalijoina'.

Kävelyillä tutustutaan siirtolapuutarhan monimuotoisuuteen - miten sen voi puutarhassaan toteuttaa ja miten se on toteutunut erilaisilla mökkipihoilla. Alateemana on  luonnonmukainen puutarhanhoito (pölyttäjät, rikkakasvit, perhoset ja tuholaiset jne.), joka tuo helpotusta kesän puutarhapuuhiin. Alateeman osiot sovitaan siirtolapuutarhakohtaisesti tarpeen mukaan.

Kävelyyn osallistuvat saavat liitolta lahjaksi julkaisun 'Maaperä elää'.

Kenelle?

Kävelyt ovat liiton jäsenyhdistyksille ja niiden viljelijöille sekä kannatusjäsenille tarjoama jäsenetu. Osallistuminen ei siis maksa mitään, eikä ennakkoon tarvitse ilmoittautua (yhtä poikkeusta lukuun ottamatta).

Jos oman puutarhasi kävelyn ajankohta ei sinulle sovi, tai puutarhassasi ei järjestetä kävelyä, voit ja saat osallistua kävelyyn myös jossakin toisessa puutarhassa.

Missä ja milloin?

Kesän 2023 kävelyjen aikataulu on lyöty lukkoon. Kävelyaikataulun löydät täältä.