Blogeja

Siirtolapuutarhaelämään mahtuu arkea ja juhlaa, rentoutumista ja rankkaa työtä, onnistumisia ja epäonnistumisia sekä kesällä runsaasti silmäniloa. Moni siirtolapuutarhuri bloggaa ja tokkopa kukaan pystyy siirtolapuutarhuria paremmin kuvaamaan elämää siirtolapuutarhassa. 

Jos olet bloggaava siirtolapuutarhuri ja haluat blogisi esiin tälle sivulle, niin ota yhteyttä liiton toimistoon.

Villa Blåkulla

Puutarhurointia ja muuta tärkeää. Gardening in a cold climate

Bloggaaja: Puutarhurointia kaupungin keskustassa pienellä, tautisella pläntillä. Jokin tässä silti viehättää. 1b vyöhyke.

Gardening in downtown Helsinki on a diseased allotment and enjoying it. USDA 4, RHS H7.

Portti auki puutarhaan

Talikkotangoa Raholan siirtolapuutarhalla

Bloggaaja: Sain tämän pienoisen (työ)siirtolapuutarhamökin omakseni vuonna 2013, muistaakseni. Kaupantekoa edeltävän kesän kävin niittämässä pihasta heinää ja kitkin villiintyneitä vadelmia, nokkosia sekä voikukkaa. Kun vihdoin nimet olivat kauppakirjassa, alkoi varsinainen puskarumba!

Puutarhamökki on ollut suuri haaveeni vuosikymmeniä jo ja nyt se on suurin aarteeni, jonka vuoksi olen valmis vaikka taistelemaan, ainakin juolavehnää vastaan.

Kerron teille mökkiuutisia säännöllisen epäsäännöllisesti, halusitte tai ette.

Puutarhurin maja

Blogia kirjoittaa tuore siirtolapuutarhuri. Ensimmäinen kesä majalla meni katsellessa ja ihmetellessä mitä palstalla kasvaa. Nyt puutarhaa ja mökkiä laitetaan oman näköiseksi. Tällä hetkellä kaikki on vähän heikun keikun tai ainakin vinksin vonksin. Eteenpäin mennään leppoisalla asenteella ja matkasta nauttien.

Kotisaaren kesäkeidas

Suvussa lähes 30 vuotta kulkenut siirtolapuutarhamökki ja -palsta, jossa häärii ruuhkavuosia elävä ja siirtolapuutarhuritaivaltaan aloitteleva kolmen lapsen äiti. Suunnitelmissa unelmien puutarha, koko perheen kesäkeidas.

Siirtolapuutarhaelämää ja vähän muutakin...

Palstanomistaja vuodesta 1995 lähtien. Kasvatuskokeiluja niin sisällä ja ulkona.

Vadelmalaaksossa

Kasveja, suunnittelua ja tekemisen iloa - siirtolapuutarhassa.

Hetki verannalla

Siirtolapuutarhamökkeilyn ilonaiheita, hämmästelyjä ja hyviä hetkiä. Blogissa myös herkkujen reseptejä sekä lukuvinkkejä.

Elämä on ihanaa

Tämä on alati elämää ihmettelevän naisihmisen blogi, joka lähti liikkeelle nukkekotiharrastuksesta. Minusta on sittemmin tullut myös taimiasteella oleva siirtolapuutarhuri, jonka toilailut kyseisellä alueella ovat vasta edessäpäin. Virkkukoukku pysyy myös kädessäni ja olenkin suorastaan virkkuukoukussa.

Oravan kesäpesä

Bloggaaja: Japanille sydämensä menettänyt kissahullu, siirtolapuutarhuri, oravaoija, joogailija, harrastelija-valokuvaaja, jopoilija, kirppistelijä, kotoilija, keräilijä, roskislavalöytöretkeilijä ja haaveilija. Kotina yksiö Helsingissä, kesäpesänä mökki ja palsta siirtola-puutarhassa, kulkupelinä punainen Jopo. Kotona ja kesäpesällä myös Murunen, eksoottinen lyhytkarva kissa.

Timpan Puutarhassa

Havaintoja ja ilmiöitä siirtolapuutarhamökkihöperyydestä. Bloggaaja: Siirtolapuutarhuri vuodesta 1998 Pakilan Mäntypolulla.

Siirtolapuutarhaelämää 
Suljettu Facebook-ryhmä on tarkoitettu kaikille siirtolapuutarhan omistaville tai sellaisesta unelmoiville.Ryhmässä saa jakaa mm. hyväksi todettuja vinkkejä ja ideoita niin mökin kunnostamisen kuin myös pihan hoitamisen suhteen. Myös kaikenlainen siirtolapuutarhaelämään liittyvä keskustelu sopii ryhmään.
Ryhmän perustaja ja ylläpitäjä on Sanna Tuovinen.