Tapahtumia siirtolapuutarhoissa

Siirtolapuutarha-alueet ovat usein kaupunkien puistoaluetta, johon kuka tahansa voi käydä tutustumassa milloin tahansa. Palstoille voi kuitenkin mennä vain kutsuttuna. 

Yhdistyksissä tapahtuu

RSS

 

Siirtolapuutarhamuseot ja kulttuurihistoriapolku

Museomökkien aukioloajat kesän 2024 tilanteen mukaan.

Tampereen siirtolapuutarhamuseo

Niihaman siirtolapuutarha 

Luhtaankartanontie 39, 33560 Tampere

 

Tampereen Siirtolapuutarhamuseossa voit tutustua mm. eriskummallisiin vanhan ajan työkaluihin, alkukauden sisustustyyliin ym. siirtolapuutarhatoimintaan. 

Museo on avoinna kesäsunnuntaisin klo 13-15.

Museon nettisivu

Museo Wikipediassa

Vallilan siirtolapuutarhamuseo

Vallilan siirtolapuutarha

Elisabeth Kochin tie 1, 00550 Helsinki / Mansikkapolku 93

Helsingin Vallilan kaupunginosassa, keskellä Vallilan siirtolapuutarhaa Mansikkapolulla on säilynyt alkuperäinen, 1930-luvun siirtolapuutarhamökki. Vain noin 10 neliömetrin kokoisen mökin ovat piirtäneet Helsingin asemakaava-arkkitehti Birger Brunila ja arkkitehti Väinö Tuukkanen vuonna 1932. Mökki ja sitä ympäröivä pieni puutarhapalsta on kunnostettu kesinä 2009-2010. Palstan istutukset mukailevat puutarhakonsulentti Elisabeth Kochin kolmea jäljellä olevaa, alkuperäistä Vallilan siirtolapuutarhalle tarkoitettua istutussuunnitelmaa.

Avoinna kesä-elokuussa sunnuntaisin klo 13-15. 

Museon nettisivu.

Kumpulan museomökki

Kumpulan siirtolapuutarha

Kalervonkatu 1 a, 00610 Helsinki / Ruusutie 141

 

Pikkuruinen mökki on Kumpulan alkuperäisiä tyyppimökkejä ja sen on piirtänyt arkkitehti Antero Pernaja. Mökki on rakennettu 1929.

Avoinna kesäsunnuntaisin klo 12-14. 

Museon nettisivu.

Herttoniemen kulttuurihistoriapolku

Herttoniemen siirtolapuutarha

Kipparlahdensilmukka 3, 00810 Helsinki

Yhdistyksen 90-vuotisjuhlassa 15.6.2024 avattu kulttuurihistoriapolku koostuu kylteistä, jotka kertovat alueen historiasta, rakennuksista ja puutarhanhoidosta sekä mökkiläisten arjesta vuosikymmenten varrella.

Siirtolapuutarhan mökit ja palstat ovat vuokralaisten yksityisaluetta, mutta alueelle on muuten vapaa pääsy kesäisin klo 7-21 välisenä aikana. Kyltit ovat yleisellä alueella.

Kulttuurihistoriapolun nettisivu.

kuva: Anne Mattsson