Puutarhakävelyt 2024

Tervetuloa mukaan!

Liiton jäsenetuna tarjoama alueellinen toiminta toteutetaan tänäkin vuonna suuren suosion saaneilla puutarhakävelyillä siirtolapuutarhoissa.

Kävelyjen tarkka aikataulutus tehdään kevään 2024 aikana. 

Kävelyjen opas

Kävelyjen asiantuntevana oppaana toimivat monelle jo tutut asiantuntijat, biologit Leena ja Heikki Luoto.

Mitä?

Kävelyyn on syytä varata aikaa 2-2,5 tuntia.

Kävelyjen pääteema on 'Oman pihani merkitys monimuotoisuuden vaalijana. Miten hoitaa puutarhaa luonto huomioiden.'.

Aluksi kokoontuminen yhteiseen keskusteluun, jonne mahdollisuus tuoda kasvinäytteitä omasta puutarhasta, mikäli haluaa määritystä kasveja vaivaaviin ongelmiin.

Sen jälkeen puutarhan itse suunnitteleman reitin mukaan tutustuminen alueeseen ja sen puutarhoihin. Kierroksen jälkeen halukkaille pieni visa mitä monimuotoisuutta havaittiin kierroksella. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Kenelle?

Kävelyt ovat liiton jäsenyhdistyksille ja niiden viljelijöille sekä kannatusjäsenille tarjoama jäsenetu. Osallistuminen ei siis maksa mitään.

Kävelyjen toteuttaminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa/puutarha, joten ilmoittaudu ennakkoon omaan yhdistykseesi. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet saat kevään aikana.

Jos oman puutarhasi kävelyn ajankohta ei sinulle sovi, tai puutarhassasi ei järjestetä kävelyä, voit ja saat osallistua kävelyyn myös jossakin toisessa puutarhassa. Voit myös halutessasi osallistua useampaan kävelyyn.

Missä ja milloin?

Kesän 2024 kävelyjen lopulliset aikataulut lyödään lukkoon maaliskuun loppuun mennessä. Päivittyvään aikatauluun voi tutustua täällä.