Maatiaisen taimipäivä 1.9.2017

22.8.2017

Maatiaisen taimipäivä 1.9.2017 kello 12-17, Stenbäckinkatu 8 (Taka-Töölö) Helsinki

Siirtolapuutarhoissa on paljon kestäviä, vanhoja kotimaamme oloihin sopeutuneita koristekasvikantoja. Myös maatiaisyhdistyksen jäsenet vaalivat parhaita kasviaarteita puutarhoissaan ja keräävät siemeniä vaihtoon sekä kaikkien kiinnostuneiden saataville. Näin tärkeiden kasvikantojen geenivarat säilyivät tuleville sukupolville. Siirtolapuutarhoissa on tähän erinomaiset mahdollisuudet ja siirtolapuutarhat ovat parhaimmillaan monimuotoisuusaittoja, joissa perinteet ja geeniperimä välittyy.

Maatiaisen taimipäivillä vaihdetaan kestävien kasvilajien ja -kantojen taimia sekä syksyn kunniaksi nyt myös kukkasipuleita. Tule mukaan tuomisinesi: Kasveja voi lahjoittaa mutta niitä voi myös ostaa. Ruukuta aarteesi, merkitse nimilapuin, tuo Maatiaisen taimipäivien ”Taimien vastaanotto” -pöytään ja siirry valitsemaan itsellesi vaihdokkeja muiden tuomisista. Outojan kasveja voidaan yrittää tunnistaa yhdessä.

Kukkien satoa tarjoillaan hunajamaistiaistenkin muodossa: vertailussa kaupunkilais- ja maalaishunajaa, tarhaaja paikalla. Kahvia, virvokkeita ja paljon kasvien ystäviä!


Maatiainen ry.
Stenbäckinkatu 8
00250 HELSINKI
044-045 7317

toimisto@maatiainen.fi
www.maatiainen.fi
http://www.maatiainen.fi/puoti/