Siirtolapuutarhaliiton alueelliset kurssit

22.2.2018

Viime kesänä liitto järjesti kokeiluluonteisesti neljä alueellista puutarhakurssia. Liittokokouksen päätöksen mukaisesti alueellinen kurssitoiminta laajennetaan tänä vuonna kattamaan koko maan. ’Alueellinen’ on määritelty maakuntakohtaiseksi.

Kullakin alueella järjestetään yksi kurssi, jonka aihe on yhteensopiva liiton vuoden 2018 teeman ’Kierrätä, kompostoi, käytä’ kanssa. Ehdolla on neljä aihetta, joista alueen (= maakunnan) jäsenyhdistykset päättävät yhdessä mikä tarjolla olevista aihevaihtoehdoista ko. alueella toteutetaan.

Kurssit pidetään ensisijaisesti maakunnassa sijaitsevalla siirtolapuutarha-alueella, jolla on mahdollisuus tarjota tarvittavat tilat kurssia varten. 

Kurssien opettajana toimii Leena Luoto. Leena on biologi, jolle kasvit ovat työ ja harrastus. Leena on myös tietokirjailija, ötökkatieto.fi -sivuston äiti sekä mm. radiosta ja tv:stä tuttu asiantuntija. Siirtolapuutarhalehden numerosta 5/2017 alkaen Leena on myös oman lehtemme ’Kysymyksiä palstalta’ -asiantuntija.

Liitto kustantaa kurssin jäsenyhdistystensä viljelijöille. Osallistuminen on siis ilmaista, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista liittoon. Liiton nettisivulle avataan kullekin kurssille oma ilmoittautumislomakkeensa. Viljelijät voivat halutessaan osallistua useammalle kurssille.

Kurssille ovat tervetulleita myös ei-jäsenyhdistysten siirtolapuutarhaviljelijät sekä mahdolliset muut aiheesta kiinnostuneet henkilöt. Ulkopuolisille kurssimaksu on 20 euroa/henkilö. Kurssimaksu laskutetaan ennen kurssia.