Onko siirtolapuutarha hiilinielu?

25.8.2023

Marjaniemen siirtolapuutarhassa Helsingissä on 24/7 toimiva hiilinielun mittausasema. Vastaavia mittausasemia on ympäri Helsingin, mm. Kumpulan kampuksella, Vallilan siirtolapuutarhan naapurustossa.

Mittaukset ovat osa suurempaa Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen (INAR) tutkimuskokonaisuutta, jota toteutetaan mm. projekteissa ACCC lippulaiva ja KuntaNielu.

Marjaniemen hiilinielumittauksesta löydät lisätietoa täältä.

Jos hiilinielut ja niiden mittaus kiinnostaa, niin saat niistä lisätietoa liiton ympäristöverkoston Teams-tapaamisessa ma 23.10.2023 klo. 18 (kesto noin 1,5 h). Tapaamisen alustajina toimivat akatemiaprofessori (ja siirtolapuutarhuri) Markku Kulmala sekä yliopistotukija Anna Lintunen Helsingin yliopistolta.

Verkostotapaamiseen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet liiton jäsenpuutarhojen viljelijät. Linkin tapaamiseen saat noin viikkoa ennen tapahtumaa ilmoittautumalla liiton toimistoon (info@siirtolapuutarhaliitto.fi) - kirjoita viestin aiheeksi 'Hiilinielutapaaminen'. Liiton ympäristöverkoston jäsenten EI tarvitse erikseen ilmoittautua.