Avoimet puutarhat jälleen 28.6.2015 klo 12–18

11.6.2015

Puutarha- ja viherala tiedottaa

Valtakunnallinen avointen puutarhojen teemapäivä järjestetään Suomessa jo neljättä kertaa. Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina sadat puutarhat ympäri maan toivottavat yleisön tervetulleeksi avaamalla porttinsa päivän ajaksi.     

Tapahtumasta on tullut suosittu perinne jota osataan odottaa. Tänä vuonna teemapäivä tarjoaa taas uusia ja ainutlaatuisia kokemuksia salaisista puutarhoista keskikesän kukkaloistossa. Viime vuonna sää ei suosinut tapahtumaa. Erittäin kolea ja sateinen sää ei kuitenkaan pelästyttänyt puutarhaharrastajia. Avoimiin puutarhoihin tehtiin viime vuonna runsaat 44 000 vierailua ja palaute niin kävijöiltä kuin myös isäntäväeltä oli erittäin myönteistä.                                       

 

Valitse kohteesi etukäteen

Verkkopalvelu www.avoimetpuutarhat.fi toimii Avoimet puutarhat -tapahtuman ja puutarhamatkailun tukena. Voit tutustua ennakkoon tapahtumassa mukana oleviin vierailukohteisiin, joita on jo yli 400. Verkkopalvelu hakutoimintoineen on suomeksi ja ruotsiksi. Jokaisella pihalla on puutarhaprofiili, johon kuuluu lyhyt esittelyteksti, kuvagalleria, yhteystiedot sekä tiedot palveluista, palvelukielistä ja aukioloajoista.

Mukana on viehättäviä kotipuutarhoja ja kesämökkien pihoja, viimeisteltyjä palkintopihoja sekä julkisia puistoja ja myös kasvikokoelmia ja kauppapuutarhoja. Siirtolapuutarhat viljelypalstoineen ovat myös mukana tapahtumassa. Yhteistä näille kaikille puutarhoille on omistajien aito innostus ja halu jakaa kokemuksia toisten harrastajien kanssa.

Suosittelemme, että haette kiinnostavien puutarhakohteiden tiedot verkkopalvelusta hyvissä ajoin ennen teemapäivää, jotta voitte laatia reittisuunnitelman etukäteen. Luettelo vierailupihoista on myös lehdistötiedotteen liitteenä.

Avoimet puutarhat -teemapäivä sekä verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi edistävät suomalaista puutarhaharrastusta, -kulttuuria ja -matkailua.

Avoimet puutarhat tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden, Svenska Trädgårdsförbundetin ja Suomen Omakotiliiton kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt ovat osallistuneet tapahtuman rahoittamiseen.

Lisätietoja:
Jaana Ojanen, Puutarhaliitto-Trädgårdsförbundet ry, jaana.ojanen@puutarhaliitto.fi puh 044 743 95 74, sekä Katarina Lassheikki, puh 040 552 02 67.

 

 
  •