Siirtolapuutarha-lehti uudistuu

11.3.2019Vuoden ensimmäinen lehti ilmestyy 20.3.2019.

Siirtolapuutarha-lehden uudistustyö aloitettiin maltillisesti jo viime vuonna. Lehdestä palautetta antaneet ovat kokeneet uudistamisen hyväksi ja tervetulleeksi. 

Vuoden 2019 ensimmäisessä numerossa uudistaminen ottaa melko ison ja näkyvän askeleen. Lehti painetaan aiempaa ekologisemmalle paperille ja sen ulkoasussa näkyvät sekä uuden graafikon, Lena Malmin, kädenjälki että uudistettu logo (tekijä: Riikka Siusluoto).

Lehden paperin vaihtaminen on Siirtolapuutarhaliiton ja sen hallituksen nimeämän lehden kehittämisestä vastaavan toimitusneuvoston tietoinen ja kestävää kehitystä tukeva valinta. Lehden uusi paperi MultiOffset® on päällystämätön hiokkeeton offsetpaperi, jolle on myönnetty  Euroopan Komission EU-ympäristömerkki. Paperilla on myös PEFC-sertifikaatti. 

Uuden graafikon, logon ja paperin myötä lehteen tulee näkyvä muutos, joka on lukijoille havaittavissa uudenlaisena ja nykyistä modernimpana ilmeenä. Lehden toimitusneuvosto on hyväksynyt kaikki ehdotetut muutokset.

Myös lehden painopaikka vaihtuu. Toimitusneuvoston toteuttaman kilpailutuksen jälkeen uudeksi painopaikaksi valittiin Grano Oy Vaasa.