FinE- kasvit ovat vuoden puutarhatuote 2022

2.5.2022


Pensasmustikka Alvar
Pensasmustikka Alvar

Puutarhaliiton tiedote 2.5.2022

VUODEN PUUTARHATUOTE 2022 - FinE®

 

Onnistumisen iloa laadukkailla suomalaisilla taimilla

Suomen Puutarhakauppiaat ry on valinnut vuoden 2022 puutarhatuotteeksi FinE®-kasvit. Lyhenne FinE® tulee sanoista Finnish Elite.  Tällä tunnuksella varustetut kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos. FinE®-tavaramerkin käyttöön oikeutetut monivuotiset kasvit ovat Suomessa tutkittuja, perimältään aitoja, terveitä, lisäämiskelpoisia ja olosuhteisiimme sopivia. Kasveja valitessa painotetaan erityisesti talvenkestävyyttä ja edustavaa ulkonäköä kukintakauden ulkopuolellakin. Tavaramerkin omistaa Taimistoviljelijät ry.

Valinnassa vaikuttimena vastuullisuus

Suomen Puutarhakauppiaat ry:n vastuullisuuden teemoista löytyy kolme kärkeä: hyvä elämä, kestävä kuluttaminen ja ympäristöhaittojen minimointi. FinE® edustaa kaikkia vastuullisuuden teemoja.

 -  Tavoitteemme on mahdollistaa asiakkaillemme puutarhaharrastuksessaan hyviä kokemuksia ja elämyksiä. Ne syntyvät onnistumisesta. Onnistumisen edellytyksenä on laadukkaat taimet. Edes optimaaliset olosuhteet eivät takaa hyviä onnistumisen kokemuksia ilman korkealaatuisia taimia, joita FinE®-kasvit edustavat. FinE®-tunnus helpottaa tavallista kotipuutarhuria valitsemaan puutarhaansa kestäviä ja kauniita kasveja. FinE® -taimet ovat myös lähituotantoa, joka osaltaan edistää suomalaista työtä, ja mahdollistaa elinvoimaisen taimiviljelyn sekä asiantuntevan puutarhakaupan toiminnan myös tulevaisuudessa, kertoo Oili Sinilehto Suomen Puutarhakauppiaat ry:stä.

Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsee vuosittain ajankohtaisen puutarhatuotteen, joka ansaitsee kuluttajien huomion. Vuoden Puutarhatuote on innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee.   Vuoden puutarhatuote on valittu vuodesta 2009 lähtien.

 

Lisätietoja:

Suomen Puutarhakauppiaat ry:
Oili Sinilehto
oili@sinilehto.fi, 040 515 9715

Taimistoviljelijät ry
Jyri Uimonen
jyri.uimonen@puutarhaliitto.fi, 0408274833

Iloa ja hyötyä puutarhasta! Puutarhaliitto haluaa parantaa suomalaisten hyvinvointia tasokkaan puutarhatuotannon, terveyttä edistävien tuotteiden, viihtyisien viheralueiden ja innostavan puutarhaharrastuksen kautta. Tavoitteena on edistää yritys- ja harrastustoiminnan elinvoimaisuutta.