Vie ystävä puutarhaan 7. elokuuta!

28.7.2022

Elokuisessa puutarhassa kukoistavat niin hyötypuutarhat kuin koristekasvit.
Elokuisessa puutarhassa kukoistavat niin hyötypuutarhat kuin koristekasvit.

Puutarhaliiton tiedote 28.7.2022

Tämän vuoden Avoimet Puutarhat -tapahtuma houkuttelee vierailemaan sadoissa mielenkiintoisissa ja monimuotoisissa puutarhoissa sunnuntaina 7. 8. 2022 klo 12–17. Ennätysmäärä, yli 850 puutarhaporttia, avautuu silloin eri puolilla Suomea maksuttomassa tapahtumassa.

Avoimissa Puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy satoa sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen ja kukkivine kesäkukkineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä puutarhanähtävyyksiä. Useissa puutarhoissa on päivän aikana erikoisohjelmaa, johon voi tutustua etukäteen Avoimet Puutarhat -sivustojen puutarhakuvauksissa.

Puutarhat ilmastonmuutoksessa

Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa. Teema kannustaa meitä miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksista ilmastonmuutokseen. Uudet kasvit ja suojautuminen luonnon ääri-ilmiöiltä keskusteluttavat varmasti päivän kohteissa. Joka tapauksessa harrastajat voivat iloita tapahtuman aikana siitä, että puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat monin tavoin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia.

Vie ystävä puutarhaan!

Puutarhaliitto ry kannustaa ottamaan ystävän mukaan kesän puutarhavierailuille. Moni ystävyys on jäänyt parin viime vuoden aikana tauolle. Puutarhassa sen voi jälleen elvyttää. Myös uusia ystävyyksiä on helppo solmia vierailujen aikana. Puutarhoissa ja puistoissa löytyy aina luontevia ja luonnollisia keskusteluaiheita samanhenkisten ihmisten seurassa.

Www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen avulla voi tutustua etukäteen kohteisiin ja suunnitella reittikartan, jonka avulla päivän aikana ehtii vierailla useassa kohteessa. Puutarhat ovat kaikki erilaisia kuvaten omistajiensa mielenkiintojen kohteita. Jokaisesta niistä löytyy uusia vinkkejä pihan rakentamiseen, kasvituttavuuksia ja myös muita ideoita myös omaan harrastustoimintaan. Moni vierailija keskittyy kuitenkin pelkästään nauttimaan puutarhojen vehreydestä ja siitä työstä, mitä harrastajat ja ammattilaiset ovat tehneet näiden vierailukohteiden eteen.

Myös Instagramissa

Puutarhavierailut ja valmistautuminen päivään näkyvät Facebookissa ja Instagramissa, jonne kannattaa postata kuvia ja ajatuksia #avoimetpuutarhat2022 -tägillä ennen ja jälkeen tapahtuman.

Tapahtuman järjestävät 11. kerran Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi  #avoimetpuutarhat2022

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Tapahtumakoordinaattori Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen@puutarhaliitto.fi p. 050 518 5715