95 000 vierailua Avoimet puutarhat -tapatumassa

1.8.2023

Kirsin hyötypuutarhassa Vaasassa kävijöille oli tarjolla monia hauskoja ja käytännöllisiä vinkkejä puutarhan perustamiseen ja hoitoon. (kuva: Timo Taulavuori)
Kirsin hyötypuutarhassa Vaasassa kävijöille oli tarjolla monia hauskoja ja käytännöllisiä vinkkejä puutarhan perustamiseen ja hoitoon. (kuva: Timo Taulavuori)

Puutarhaliiton tiedote

Avoimet puutarhat innostivat 95 000 vierailuun

Suomen suosituin puutarhatapahtuma, Avoimet Puutarhat, innosti 95 000 puutarhavierailuun eri puolilla Suomea. Tapahtuma järjestettiin 12. kerran sunnuntaina, 9. heinäkuuta klo 12–17. Vuoden teemana oli Puutarhan sävelet, mikä innosti vierailijoita tarkkailemaan puutarhoja monin aistein. Kymmenissä puutarhoissa järjestettiin päivän kunniaksi pieniä konsertteja, musiikkituokioita ja teemakahviloita.

Mukana yli 800 kohdetta

Tapahtumassa mukana oli yli 800 kohdetta eri puolilla Suomea ja niissä vieraili keskimäärin 120 henkeä päivän aikana. Tärkeimmät syyt osallistuneille puutarhoille olivat: päästä esittelemään omaa puutarhaa ja tavata muita puutarhaharrastajia.  Monelle tapahtuma tarjoaa hyvän kesäretkeilykohteen lähialueelta. Tuolloin pääsee tutustumaan moniin kohteisiin, jotka eivät ole muulloin auki. Samalla oli mahdollisuus nauttia sekä kukkaloistosta että kesäisestä päivästä. Lähes kaikki vierailijat löysivät uusia kasvituttavuuksia ja vinkkejä omien puutarhojensa hoitoon ja rakentamiseen kompostoinnista lavakaulusviljelmien rakentamiseen.

Ensi vuonna 16. kesäkuuta

Tapahtuma järjestetään jälleen vuona 2024, jolloin puutarhat kutsuvat kesäkuun puolivälissä tutustumaan alkukesällä kukkiviin kohteisiin. 

Tapahtumassa mukana ovat Puutarhaliitto ry:n lisäksi Svenska Trädgårdsförbundet rf, Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Avoimet Puutarhat toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.