Puutarhamatkailua Suomen suvessa

25.6.2024

Heinäkuu on parasta puutarhamatkailuaikaa
Heinäkuu on parasta puutarhamatkailuaikaa

Puutarhaliiton tiedote 25.6.2024

Avoimet Puutarhat -tapahtumassa 16.6.2024 vieraili arviolta 40 000 puutarhaharrastajaa ympäri Suomea. Kohteita oli avoinna noin 600, joista ammennettiin paljon uusia ideoita omiin puutarhoihin samalla, kun tutustuttiin uusiin ihmisiin ja kasvituttavuuksiin.

Sivut palvelevat matkailijoita

Tapahtuman nettisivut jatkavat koko kesän ajan puutarhamatkailusivustoina, joilta voi löytää mielenkiintoisia kohteita lomareitiltään. Kohteita voi etsiä etukäteen selaamalla www.avoimetpuutarhat.fi -sivustoja. Mukana on 240 puutarhamatkailukohdetta. Kesän aikana voi pistäytyä esimerkiksi arboretumeissa, puistoissa, puutarhamyymälöissä ja yksityisissäkin puutarhoissa.  Sivustojen kautta löytyvät kohteiden yhteystiedot, aukioloajat ja mahdollisesti tiedon, pitääkö tapaamisesta sopia etukäteen. Jos haluaa ilmoittaa puutarhamatkailukohteensa mukaan, se onnistuu vielä 5.7.2024 mennessä sivuilla avoimetpuutarhat.fi.

Tämän vuoden Avoimet Puutarhat tapahtumaan palaute oli jälleen hyvää. Tapahtuman parasta antia palautteiden pohjalta oli päästä tapaamaan muita harrastajia. Kävijät nauttivat myös itse tapahtumasta ja kesäpäivästä mielenkiintoisissa kohteissa. Puutarhansa yleisölle avanneet kertoivat olevansa tyytyväisiä siihen, että heillä oli mahdollisuus saada muita harrastajia tutustumaan omaan puutarhaharrastukseensa. Suurin osa nyt avoinna olleista puutarhoista oli ollut mukana jo useana vuonna aikaisemmin. Palautteiden pohjalta 60 prosenttia nyt osallistuneista haluaa avata porttinsa vieraille myös ensi vuonna, jolloin tapahtuma järjestetään sunnuntaina 6. heinäkuuta klo 12 – 17.

Tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyökumppaneinaan. Svenska Trädgårdsförbundet rf, Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä ovat mukana mahdollistamassa tapahtuman, jonka teema toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi 

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Puutarhaliitto ry – Trädgårdsförbundet rf (1925) luo uutta ajassa versoavaa innostaen harrastajia toteuttamaan puutarhahaaveitaan kukin tavallaan. Puutarhat luovat hyvinvointia niin meille ihmisille kuin koko luonnolle.

VastaaLähetä edelleen